Fotografie z cest po světě

Obrázky z Cestování Českem

Cestování Českem

Web o cestování pro cestovatele a zvědavce

Rubrika:

Ne
9
Zář '12

Chalupská slať, Alpská vyhlídka u Švajglovo Lady, Jezerní slať část druhá

 

Chalupská slať, Alpská vyhlídka u Švajglovo Lady, Jezerní slať část druhá

Alpská vyhlídka u Švajglovo Lady

Z parkoviště pokračujeme zpátky do Borové Lady a směrem na Nové Hutě. Krátce za Borovou Ladou sjíždíme na odbočku směrem na Lipku.

Směrem k vyhlídce a hledání místa na parkování

Cesta se kroutí a vede do kopce. Hledáme popsanou zastávku pro parkování a výchozí bod. Podle GPS by to mělo být někde zde: 49°0’18.248″N, 13°42’12.725″E. Tam také směřujeme. Jenže cestou dříve si všímáme směrovky upozorňující na Alpskou vyhlídku. Zastávka a skutečně místní dřevěná rozbitá cedule tvrdí – Alpská vyhlídka 200 metrů. Zastavujeme na místě, kde zřejmě stojí často auta – GPS je zde: 49°0’7.680″N, 13°41’34.507″E – skoro totožné což?

Od parkoviště na Alpskou vyhlídku

Od auta pokračujeme lesní cestou – jde jít i po louce, ale ten les nás láká více. A udělali jsme dobře. Cestou do kopce potkáváme památný strom – je to buk. Více o něm nevím. Fotku přikládám, pokud by jste někdo věděl více, napište a uveřejníme to (děkuji).

Na Alpské vyhlídce

Jsme na konci: Alpská vyhlídka – Švajglova Lada. Přes louku se kouká směrem na rakouské Alpy. Tak kolikpak vrcholků je vidět? Za ideálních podmínek je prý viditelnost až ke 100 km vzdáleným Alpám. Ideální podmínky dnes nejsou. Odhadem vidíme a poznáváme vrcholek Nad Smržem a vrcholek Liščí hora. V dálce vidíme ještě kopec s vysílačem – Žlíbský vrch. Dál už vidět není. Ale i tak to stálo za to.

Tip pro cestovatele – pokud jdete na nějaký vrchol nebo vyhlídku, vezměte si mapu a dalekohled. Budete schopni přesně určit a poznat co vidíte nebo co ne.

Od Alpské vyhlídky pokračujeme po louce zpět k autu. Dále se vydáváme směrem na Jezerní slať.

Komentovat »

Odpovědět

Blue Captcha Image Refresh

*