Fotografie z cest po světě

Obrázky z Cestování Českem

Cestování Českem

Web o cestování pro cestovatele a zvědavce

Rubrika:

Ne
9
Zář '12

Chalupská slať, Alpská vyhlídka u Švajglovo Lady, Jezerní slať část třetí

 

Chalupská slať, Alpská vyhlídka u Švajglovo Lady, Jezerní slať část třetí

Jezerní slať – cesta ke slati

Z Aplské vyhlídky se vracíme zpět směrem do Borové Lady – cest je možných více, ale volíme tuto. Možná si nyní řeknete, že to jde zvládnout lépe a budete mít pravdu – optimálnější cesta s výchozím bodem z Vimperka by byla nejprve Alpská vyhlídka, pak Chalupská slať a poté na Jezerní slať. Takže je to na Vás.

Parkování –  Jezerní slať

Projíždíme Kvildu a před Horskou Kvildou sjíždíme. Asi po 300 metrech je parkoviště. Odhadem se vejde tak 25 aut. Od parkoviště vede krátká stezka lesem a končí přímo u hranice slatě. Dále vede povalový chodníček.

Jezerní slať bez vodní plochy a zakrslé břízky

Krátká procházka nás zavádí na konec a vyhlídku na slať. Vodní plochu na jako na Chalupské slati nečekejte. Tady je sice vlhko, rašeliniště, ale jezírko nevidíme. Snad možná někde v dálce. Ale to zkusíme zjistit z rozhledny se 2 patry hned u začátku slatě. Vracíme se zpět. Cestou znovu obdivujeme zakrslé malé břízky – tak do 40 centrimetů. A spoustu další květeny. I bez jezírka je zde hezky, ale také více turistů a větší ruch.

 Rozhledna u Jezerní slatě

A jsme u rozhledny. Výstup po užších schodech. Rozhled jsem zkusil zachytit na fotkách. Je zde opravdu krásně. Jen ta vodní plocha mi jaksi chybí. Nevadí, stojí to za to, zvlášť pokud máte rádi přírodu na Šumavě a nebo hledáte záměrně slatě – to pak doporučuji taky navštívit Cikánskou slať.

Komentovat »

Odpovědět

Blue Captcha Image Refresh

*