Fotografie z cest po světě

Obrázky z Cestování Českem

Cestování Českem

Web o cestování pro cestovatele a zvědavce

Rubrika:

Po
27
Kvě '13

Cipískoviště – Sochy z písku v Písku

 

Cipískoviště

Výlet na akci Cipískoviště doporučuji těm z Vás, kteří mají zájem shlédnout možnosti vytváření soch z písku. Bohužel se výlet nedá uskutečnit kdykoliv, ale pouze v krátkém časovém období jedenkráte za rok.

Kdy a kam na Cipískoviště

Letošní Cipískoviště (2013) proběhlo o víkendu 17. – 19.5. Na tuto akci musíte navštívit jihočeské město Písek, kde se mimo jiné nachází i nejstarší dochovaný kamenný most v čechách (z 13. století).

Parkování

Parkování ideálně v okolí zimního stadionu (GPS parkování Cipískoviště 49°18’30.393″N, 14°8’39.447″E). Bohužel při příjezdu sem od Prahy není zrovna ideální přístup. Buď se musíte otočit do protisměru až u benzínky (přejet přes most, pak do ul. Hradišťská a pak zpět směr na Prahu a teprve poté sjet do centra. Druhá možnost je sjet už u těchto GPS 49°19’43.140″N, 14°6’20.248″E, podjet příjezd, přes železniční přejezd a pak jen držet hlavní silnici Dobešická – přechází na Pražskou, pak na kruháči pokračovat rovně a na semaforech doprava a za nimi hned první možnou doleva před nájezdem na rychlostní komunikaci.
Přijde Vám to komplikované? Vemte si navigaci a snad to zvládnete (teda pokud nebudou místy nějaké nešťastné uzavírky).

Sochy z písku v Písku

On to ten nadpis celkem vystihuje. Přímo u již zmiňovaného nejstaršího dochovaného mostu se nachází nábřeží, na kterém jsou vytvořeny ony sochy. Většinou je jich tak okolo 8 až 10 (píši většinou, jelikož jsme akci navštívili již asi 3x a ty počty jsou si podobné).

Poznámky pod čarou

Další přesný datum konání Cipískoviště 2014 zatím netušíme. Většinou se to vždy koná v období blízko shora uvedeného data. Pro zajímavost – v roce 2009 to bylo např. okolo 16.5.

Fotogalerie z Cipískoviště

Komentovat »

Odpovědět

Blue Captcha Image Refresh

*