Fotografie z cest po světě

Obrázky z Cestování Českem

Cestování Českem

Web o cestování pro cestovatele a zvědavce

Rubrika:

Ne
9
Čvn '13

Zámek Hrádek u Sušice

 

Zámek Hrádek u Sušice

Zámek Hrádek byl v ještě nedávné minulosti v poměrně zuboženém stavu, což se před několika lety změnilo a dnes se jedná o velice pěknou stavbu. Toto je velice krátký výlet, který doporučuji v případě rozhodnutí spojit s něčím dalším (třeba na Velhartice).

Kam na Zámek Hrádek

Zámek Hrádek se nachází asi 4km od města Sušice. Pro navigaci na parkování a přímo k zámku můžete použít následující GPS – N49.261034, E13.498356.

Trocha historie

První zmínky jsou o Hrádku z přibližně 13. století, kde se popisuje jako tvrz. Později v 16. století patřil pod majetek Račinů z Račina, kteří tvrz pravděpodobně nechali přestavět do podoby renesančního zámečku. Později byla část zámku upravena do barokní podoby.

Prostory zámku Hrádku

Vnitřní prostory nabízejí dnes ubytování a restauraci a dále je zde muzeum a několik výstavních skříní. Pokud zde budete, doporučuji prostě šmejdit bez nějakého plánu. My jsme to tak provedli a s výsledkem jsme byli celkem spokojeni. Případně se zeptejte hned na infocentru u vstupu co by Vám doporučili a můžete jít na základě toho.

Pak ještě nezapomeňte na přilehlý zámecký park s fontánkou. Park je udržovaný a poskytuje příjemný odpočinek ve stínů stromů v letním horku. Navíc jsou hned u vstupu do parku velmi dobře zpracované infotabule s historií a dobovými fotografiemi. Takže jsme se obohatili hned dvakrát…

Poznámky pod čarou

Parkování přímo před zámkem je možné, ale většinou budete mít spíše štěstí narazit na volné místo. Takže doporučuji řešit improvizací a v mezích pravidel.

Fotogalerie zámek Hrádek

1 komentář »

1 komentář » k “Zámek Hrádek u Sušice”

  1. Cestování Českem » Naučné stezky Srnský okruh – VchynickoTetovský plavební kanál – Okolo Kostelního vrchu, Rechle, Modrava aneb jak se lze ztratit a najít na Šumavě Říká:

    […] Zámek Hrádek u Sušice […]

Odpovědět

Blue Captcha Image Refresh

*